fbpx

Ances3Sestdien, 22.jūnijā pieaugušo mācību grupa, kas ESF projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” ietvaros apgūst gaļas produktu izgatavotāja specialitāti, mācījās pareizi sadalīt jēra liemeni un gatavot dažādus jēra gaļas produktus. Meistarklase un praktiskās mācības notika ar bioloģiskās lauku saimniecības “Ances” atbalstu. Tās saimnieks Kaspars Kļaviņš ar aitkopību nodarbojas jau daudzus  gadus un viņa pārziņā esošajā ganāmpulkā ir tikai tīršķirnes Latvijas tumšgalves aitas. Tās tiek audzētas tīrā vidē – Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta teritorijā, Igaunijas pierobežā, Naukšēnu pagastā. Kursanti ļoti atzinīgi vērtē iespēju tādus moduļus kā “Bioloģiskās gaļas produktu ražošana” un “Gaļas izciršanas pamati” apgūt praktiski, nevis lasot par to internetā vai klausīties lekciju. 

Tāpat ļoti liels paldies sakāms biololoģiskās lauku saimniecības “Rankas Birzuļi” saimniekam Kalvim Aldersonam, kurš arī pats apgūst šo izglītības programmu. Ar viņa gādību 15.jūnijā bija iespējams praktiskajās mācībās strādāt ar bioloģiski audzētu trušu gaļu.

Ances1

Mūsu draugi

valmieras logoVG logo color verticallogo food unionLVRAsieraklubspavaru klubsAttēls1ValproLogo transparentViA PNGValmieras attīstības aģentūraValmiera wordmark RGB tumss3

Noderīgi

Izm logologo viscVIAA logo1hartafondi

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*