IMG 665127.jūnija rītā ESF projekta “Jauniešu garantija” 27.grupas („Ēdināšanas pakalpojumi”) audzēkņi, topošie pavāri devās skaistā un profesionālās izaugsmes ziņā ļoti vērtīgā divu dienu mācību ekskursijā uz Latgali, lai iepazītu šī reģiona kulināro mantojumu.
Mācību ekskursijas dalībniekiem bija iespēja klātienē redzēt un izjust neatkārtojamo latgaliešu viesmīlību, degustēt un baudīt Latgales īpašos ēdienus un dzērienus, uzzināt vērtīgas atziņas par uzņēmējdarbības uzsākšanu un attīstīšanu saistībā ar ēdināšanas pakalpojumiem un lauku tūrismu. Šī jauniegūtā informācija jauniešiem, iespējams, lieti noderēs pašiem reiz strādājot ēdināšanas vai restorānu pakalpojumu jomās.

ffDziedot vien izdziedāju

Visu darba nedēļiņu:

Izdziedāju maizes klaipu,

Savu piena bunduliņu.

Pirmo reizi Latvijā tiek rīkots četru reģionu konkurss, kas veltīts Latvijas simtgadei „TAUTISKIE RAKSTI SIERA, BIEZPIENA UN MAIZES GARDUMĀ”. Tā mērķis ir popularizēt Latvijā ražoto piena produktu un maizes ēšanas tradīcijas, izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās piena produktu un maizes svētku gardumu receptes un garduma noformējumā ietvert latvisko rakstu un krāsu elementus. Konkurss tiek rīkots lai pilnveidotu savu prasmi un zināšanas, popularizētu novadu godu saimnieču, kulināru, maiznieku - konditoru un mājsaimnieču pieredzi un tradīcijas, kā arī, lai iesaistītu un sadarbotos ar mācību iestāžu audzēkņiem un pasniedzējiem, Latvisko tradīciju turpinātājiem nākotnē.

Piedalīties konkursā aicināta jebkura persona, kas vēlas parādīt savu prasmi, gatavojot konkursa meistardarbu. Savus darbus varēs demonstrēt kādā no konkursa posmiem. Valmieras posms norisināsies pilsētas svētku laikā, 29.jūlijā. Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit

DSC 0058Jūnijs- izlaidumu un vasaras saulgriežu laiks… Tik bagāts ziedu smaržām un piesātināts sirsnīgām emocijām! 22.jūnijā Valmieras tehnikums un Rankas teritoriālā struktūrvienība patstāvīgā dzīvē pavadīja 144 jaunos speciālistus 13 dažādās profesijās.

Izlaiduma tēma šogad bija “Lidojums ar gaisa balonu”. Jauniešiem tika dota iespēja paskatīties uz dzīvē nozīmīgām lietām no augšas. Lūk, mūsu mazā, mīļā Latvija! Tepat kaut kur arī nesen paskrējusī bērnība… Un skat, arī tehnikumā pavadītais laiks jau aiz muguras! Absolventi savos priekšnesumos iekļāva spilgtākās bērnības atmiņas, kā arī citēja četru gadu laikā apkopotos tehnikuma pedagogu “spārnotos” izteicienus. Izlaidumu emocionāli raibu iekrāsoja Valmieras tehnikuma pedagoga Imanta Toča muzikālais sniegums un Valmieras mūzikas skolas audzēkņu (skolotāja- Laima Krumholce) skanīgais izpildījums.

IMG 9813 MediumValmieras tehnikuma izglītojamajiem, kuri Jauniešu garantijas projekta ietvaros apgūst pavāra profesiju, 2017.gada 15.jūnijā bija iespēja piedalīties un darboties meistarklasē „Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi”. Šīs meistarklases laikā jaunieši mācījās garšīgi pagatavot visiem zināmās jūras veltes, kā arī uzzināja, kā sagatavot pasniegšanai ekskluzīvos jūras produktus, piemēram, jūras ķemmītes, austeres, zobenzivi, jūras velnu u.c.

Meistarklasi vadīja pieredzējuši nozares profesionāļi – restorāna „Ferma” šefpavārs un Restorānu servisa skolas vadītājs Māris Astičs, restorāna "Ferma" pavārs Dmitrijs Redenka un restorāna „Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš. Apmācību mērķis ir parādīt jauniešiem dažādu jūras produktu gatavošanas noslēpumus un motivēt viņus gan mācībām, gan darbam izvēlētajā profesijā.

Sporta laureāts 80Aizvadīts Valmieras tehnikuma labāko sportistu pasākums, kas kļuvis par skolas tradīciju. “Valmieras tehnikuma Sporta laureāts 2017” ir svētki, kuru laikā mēs varam atzinīgi novērtēt audzēkņu sniegumu dažādos sporta veidos un pateikt: “Mēs ar jums lepojamies!”

Galveno pasākuma nomināciju ieguva audzēkņi, kuri piedalījušies gandrīz visās AMI Sporta kluba rīkotajās sacensībās. Šie jaunieši ir daudzpusīgi un spēj sevi pierādīt gan komandas, gan individuālajos sporta veidos. "Gada sportistes 2017" titulu ieguva Ilona Milberga. Valmieras tehnikuma "Gada sportists 2017" ir Renārs Jēkabsons.

Ranka Krēsls 2017 2Noslēdzies kārtējais – nu jau 25. jauno profesionāļu konkurss “Krēsls 2017”. Kā visus gadus, pasākums norisinājās Rīgas mākslas un mediju tehnikumā un pulcēja topošos galdniekus no visas Latvijas. Šajā jubilejas reizē mūsu skolu pārstāvēja 1. kursa audzēkņi Ēriks Zeibergs un Reinis Vīksna.

Abiem puišiem pieredzes trūkuma dēļ netika prasīti augsti panākumi gala vērtējumā, uzsvaru liekot uz konkursa “virtuves” iepazīšanu, kura ir gana specifiska, jo krēsls tiek gatavots tikai ar rokas instrumentiem un āra apstākļos zem nojumes. Iegūtā pieredze ir gana skarba, jo laika apstākļi šogad ar konkursantiem neauklējās – stiprs vējš, lietus un aukstums, kā arī garās darba stundas prasīja ļoti lielu saņemšanos, reizēm dzina izmisumā un neļāva darboties ar skaidru prātu un saprašanu. Šādos apstākļos ļoti svarīga ir motivācija un vēlme sevi pierādīt. Ne visiem tas izdevās.

Augusts 2017
P O T C P S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

IMG 665127.jūnija rītā ESF projekta “Jauniešu garantija” 27.grupas („Ēdināšanas pakalpojumi”) audzēkņi, topošie pavāri devās skaistā un profesionālās izaugsmes ziņā ļoti vērtīgā divu dienu mācību ekskursijā uz Latgali, lai iepazītu šī reģiona kulināro mantojumu.
Mācību ekskursijas dalībniekiem bija iespēja klātienē redzēt un izjust neatkārtojamo latgaliešu viesmīlību, degustēt un baudīt Latgales īpašos ēdienus un dzērienus, uzzināt vērtīgas atziņas par uzņēmējdarbības uzsākšanu un attīstīšanu saistībā ar ēdināšanas pakalpojumiem un lauku tūrismu. Šī jauniegūtā informācija jauniešiem, iespējams, lieti noderēs pašiem reiz strādājot ēdināšanas vai restorānu pakalpojumu jomās.

ffDziedot vien izdziedāju

Visu darba nedēļiņu:

Izdziedāju maizes klaipu,

Savu piena bunduliņu.

Pirmo reizi Latvijā tiek rīkots četru reģionu konkurss, kas veltīts Latvijas simtgadei „TAUTISKIE RAKSTI SIERA, BIEZPIENA UN MAIZES GARDUMĀ”. Tā mērķis ir popularizēt Latvijā ražoto piena produktu un maizes ēšanas tradīcijas, izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās piena produktu un maizes svētku gardumu receptes un garduma noformējumā ietvert latvisko rakstu un krāsu elementus. Konkurss tiek rīkots lai pilnveidotu savu prasmi un zināšanas, popularizētu novadu godu saimnieču, kulināru, maiznieku - konditoru un mājsaimnieču pieredzi un tradīcijas, kā arī, lai iesaistītu un sadarbotos ar mācību iestāžu audzēkņiem un pasniedzējiem, Latvisko tradīciju turpinātājiem nākotnē.

Piedalīties konkursā aicināta jebkura persona, kas vēlas parādīt savu prasmi, gatavojot konkursa meistardarbu. Savus darbus varēs demonstrēt kādā no konkursa posmiem. Valmieras posms norisināsies pilsētas svētku laikā, 29.jūlijā. Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit

DSC 0058Jūnijs- izlaidumu un vasaras saulgriežu laiks… Tik bagāts ziedu smaržām un piesātināts sirsnīgām emocijām! 22.jūnijā Valmieras tehnikums un Rankas teritoriālā struktūrvienība patstāvīgā dzīvē pavadīja 144 jaunos speciālistus 13 dažādās profesijās.

Izlaiduma tēma šogad bija “Lidojums ar gaisa balonu”. Jauniešiem tika dota iespēja paskatīties uz dzīvē nozīmīgām lietām no augšas. Lūk, mūsu mazā, mīļā Latvija! Tepat kaut kur arī nesen paskrējusī bērnība… Un skat, arī tehnikumā pavadītais laiks jau aiz muguras! Absolventi savos priekšnesumos iekļāva spilgtākās bērnības atmiņas, kā arī citēja četru gadu laikā apkopotos tehnikuma pedagogu “spārnotos” izteicienus. Izlaidumu emocionāli raibu iekrāsoja Valmieras tehnikuma pedagoga Imanta Toča muzikālais sniegums un Valmieras mūzikas skolas audzēkņu (skolotāja- Laima Krumholce) skanīgais izpildījums.

IMG 9813 MediumValmieras tehnikuma izglītojamajiem, kuri Jauniešu garantijas projekta ietvaros apgūst pavāra profesiju, 2017.gada 15.jūnijā bija iespēja piedalīties un darboties meistarklasē „Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi”. Šīs meistarklases laikā jaunieši mācījās garšīgi pagatavot visiem zināmās jūras veltes, kā arī uzzināja, kā sagatavot pasniegšanai ekskluzīvos jūras produktus, piemēram, jūras ķemmītes, austeres, zobenzivi, jūras velnu u.c.

Meistarklasi vadīja pieredzējuši nozares profesionāļi – restorāna „Ferma” šefpavārs un Restorānu servisa skolas vadītājs Māris Astičs, restorāna "Ferma" pavārs Dmitrijs Redenka un restorāna „Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš. Apmācību mērķis ir parādīt jauniešiem dažādu jūras produktu gatavošanas noslēpumus un motivēt viņus gan mācībām, gan darbam izvēlētajā profesijā.

Sporta laureāts 80Aizvadīts Valmieras tehnikuma labāko sportistu pasākums, kas kļuvis par skolas tradīciju. “Valmieras tehnikuma Sporta laureāts 2017” ir svētki, kuru laikā mēs varam atzinīgi novērtēt audzēkņu sniegumu dažādos sporta veidos un pateikt: “Mēs ar jums lepojamies!”

Galveno pasākuma nomināciju ieguva audzēkņi, kuri piedalījušies gandrīz visās AMI Sporta kluba rīkotajās sacensībās. Šie jaunieši ir daudzpusīgi un spēj sevi pierādīt gan komandas, gan individuālajos sporta veidos. "Gada sportistes 2017" titulu ieguva Ilona Milberga. Valmieras tehnikuma "Gada sportists 2017" ir Renārs Jēkabsons.

Ranka Krēsls 2017 2Noslēdzies kārtējais – nu jau 25. jauno profesionāļu konkurss “Krēsls 2017”. Kā visus gadus, pasākums norisinājās Rīgas mākslas un mediju tehnikumā un pulcēja topošos galdniekus no visas Latvijas. Šajā jubilejas reizē mūsu skolu pārstāvēja 1. kursa audzēkņi Ēriks Zeibergs un Reinis Vīksna.

Abiem puišiem pieredzes trūkuma dēļ netika prasīti augsti panākumi gala vērtējumā, uzsvaru liekot uz konkursa “virtuves” iepazīšanu, kura ir gana specifiska, jo krēsls tiek gatavots tikai ar rokas instrumentiem un āra apstākļos zem nojumes. Iegūtā pieredze ir gana skarba, jo laika apstākļi šogad ar konkursantiem neauklējās – stiprs vējš, lietus un aukstums, kā arī garās darba stundas prasīja ļoti lielu saņemšanos, reizēm dzina izmisumā un neļāva darboties ar skaidru prātu un saprašanu. Šādos apstākļos ļoti svarīga ir motivācija un vēlme sevi pierādīt. Ne visiem tas izdevās.

kadel izveleties profesionaalo izgliitiibu 1

Galdnieks vai galdnieka palīgs
Konditors
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Loģistikas darbinieks
Pavārs vai pavāra palīgs
Tekstiliju ražošanas speciālists
Būvizstrādājumu galdnieks
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Mašīnbūves tehniķis
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
Grāmatvedis
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
Meža mašīnu operators
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Motorzāģa operators
Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Augusts 2017
P O T C P S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Mūsu draugi

valmieras logo Valmieras stikla šķiedra logologo food unionPicture3      Attēls1ValproLogo transparent

Noderīgi

Izm logologo visc VIAA logo1harta  fondi 

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*