- Detaļas
- Kategorija: Aktualitātes
8.oktobrī norisinājās biedrības “Siera klubs” rīkotā Meistara diena, kas organizēta, lai topošie pavari un skolotāji iepazītos ar daudzveidīgo Latvijā ražoto sieru klāstu un uzzinātu, cik plaša ir to pielietojamība ēdienu gatavošanā.
Meistara dienu vadīja, kā arī savus talantus un prasmes demonstrēja šefpavārs Havjers Garsija, kurš Latvijā ieradies 1992. gadā. Būdams pēc pamatizglītības keramiķis, uzsācis darba gaitas Madonas pusē, bet jau drīz radusies interese un vēlme sevi pierādīt pavārmākslā. Šobrīd Havjers ir šefpavārs ar divdesmit gadu pieredzi un restorāna īpašnieks. Šefpavārs stāstīja par savu pieredzi latviešu virtuvē un kā to izdevies apvienot ar meksikāņu garšām. Havjers iepazīstināja ar dažādiem čili pipariem un gatavoja ēdienus, kas ir eksotiski un pikanti, piemēram, gruboto ar vīngliemežiem, tako ar Latvijas sieriem un Acteku zupu – pikanta tomātu zupa ar čili.
Lasīt tālāk: Papildinām savu gastronomisko bibliotēku Meistara dienā
- Detaļas
- Kategorija: Aktualitātes
Šī gada 19. septembrī Valmieras tehnikuma jaunieši un jaunietes pārstāvēja skolu AMI sporta kluba rīkotajās sacensībās vieglatlētikā Vecbebros. Jaunietes izcīnija 5. vietu, jaunieši 14. vietu.
Lepojamies ar mūsu Ilonu Milbergu (8. grupa), kura izcīnija 3. vietu lodes grūšanā un 3. vietu bumbiņas mešanā.
- Detaļas
- Kategorija: Aktualitātes
Jauno mācību gadu sportā uzsākam ar Valmieras maratonu. Lai gan bija lietaina diena, jauniešiem tas netraucēja veikt savu izvēlēto distanci. Salīdzinot ar pagājušo gadu, skaitliski vairāk jauniešu izvēlējās veikt garākas distances – 12km un 21km.
Godalgotās vietas ieguva Rūdolfs Matīss Vimba (16. grupa), Adrians Ķimens (1. grupa) un Artjoms Osipovs (1. grupa).
- Detaļas
- Kategorija: Aktualitātes
Lasīt tālāk: Apskati mūsu audzēkņu veidotos rudens tematiskos galdus