Meistaklase Valmieras tehnikumā 6Valmieras tehnikumā notikusi Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētā praktiskā meistarklase jauniešiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros apgūst pavāra un konditora profesiju.

Meistarklasē varēja  uzzināt, kā gatavot pamatēdienus un desertus, sastāvdaļās izmantojot dažādus eksotiskos augļus un dārzeņus – mango, marakuju, pitaiju, kumkvati, zilo kartupeli, topinambūru, batāti u.c. 

Jaunieši vēroja  ēdienu gatavošanas procesu, uzmanīgi klausījās pavāru ieteikumus un padomus, kā ari ik palaikam paši piedalījās gatavošanas procesā, parādot mācību stundās un praksē apgūtās prasmes un iemaņas.  

Jaunieši palīdzēja gatavot un pēc tam degustēja 4 pamatēdienus un 2 desertus:

  • Krāsnī ceptu pīles krūtiņu ar batātes-apelsīnu biezeni, mango pitaijas čatniju, sviestā ceptiem mazajiem sparģeļiem un sarkanvīna mērci
  • Ar kastaņiem pildītu vistas balontīni, karamelizētus kumvatus, zilā kartupeļa biezeni, čipsus, mazos dārzenīšus ar ar šitaki sēņu-graudu sinepju mērci
  • Lēni gatavotu stores fileju ar topinambūriem un kaperu-pomelo mērci
  • Ātes fileju, gatavotu krāsnī ar citrusaugļu salsu, garneļu ravioli un citronzāles-marakujas mērci
  • Iebiezinātā piena fondānu ar mango putām
  • Medus poraino biskvītu ar piparmētrās marinētiem ananāsiem un kokosa krēma putām.

Šo meistarklasi vadīja pieredzējis pavārs no Restorānu Servisa skolas - Māris Astičs un viņa asistenti- Tomass Godiņš, Airita Jurcika un Dāvis Meijers.Meistarklasē piedalījās Valmieras tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Smiltenes tehnikuma jaunie pavāri, konditori un skolotāji.

Foto no meistarklases pieejami šeit

Decembris 2018
P O T C P S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Meistaklase Valmieras tehnikumā 6Valmieras tehnikumā notikusi Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētā praktiskā meistarklase jauniešiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros apgūst pavāra un konditora profesiju.

Meistarklasē varēja  uzzināt, kā gatavot pamatēdienus un desertus, sastāvdaļās izmantojot dažādus eksotiskos augļus un dārzeņus – mango, marakuju, pitaiju, kumkvati, zilo kartupeli, topinambūru, batāti u.c. 

Jaunieši vēroja  ēdienu gatavošanas procesu, uzmanīgi klausījās pavāru ieteikumus un padomus, kā ari ik palaikam paši piedalījās gatavošanas procesā, parādot mācību stundās un praksē apgūtās prasmes un iemaņas.  

Jaunieši palīdzēja gatavot un pēc tam degustēja 4 pamatēdienus un 2 desertus:

  • Krāsnī ceptu pīles krūtiņu ar batātes-apelsīnu biezeni, mango pitaijas čatniju, sviestā ceptiem mazajiem sparģeļiem un sarkanvīna mērci
  • Ar kastaņiem pildītu vistas balontīni, karamelizētus kumvatus, zilā kartupeļa biezeni, čipsus, mazos dārzenīšus ar ar šitaki sēņu-graudu sinepju mērci
  • Lēni gatavotu stores fileju ar topinambūriem un kaperu-pomelo mērci
  • Ātes fileju, gatavotu krāsnī ar citrusaugļu salsu, garneļu ravioli un citronzāles-marakujas mērci
  • Iebiezinātā piena fondānu ar mango putām
  • Medus poraino biskvītu ar piparmētrās marinētiem ananāsiem un kokosa krēma putām.

Šo meistarklasi vadīja pieredzējis pavārs no Restorānu Servisa skolas - Māris Astičs un viņa asistenti- Tomass Godiņš, Airita Jurcika un Dāvis Meijers.Meistarklasē piedalījās Valmieras tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Smiltenes tehnikuma jaunie pavāri, konditori un skolotāji.

Foto no meistarklases pieejami šeit

 

Ziemassvētki VT 2018

Ziemassvētku pasākumi

Piparkuku meistarklase m

Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
Meža mašīnu operators
Motorzāģa operators
Grāmatvedis
Mašīnbūves tehniķis
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Tekstiliju ražošanas speciālists
Galdnieks vai galdnieka palīgs
Pavārs vai pavāra palīgs
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Būvizstrādājumu galdnieks
Konditors
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Loģistikas darbinieks
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Decembris 2018
P O T C P S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Mūsu draugi

valmieras logoVG logo color verticallogo food unionLVRAsieraklubspavaru klubsAttēls1ValproLogo transparentViA PNGValmieras attīstības aģentūraValmiera wordmar

Noderīgi

Izm logologo viscVIAA logo1hartafondi

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*