Meistaklase Valmieras tehnikumā 6Valmieras tehnikumā notikusi Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētā praktiskā meistarklase jauniešiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros apgūst pavāra un konditora profesiju.

Meistarklasē varēja  uzzināt, kā gatavot pamatēdienus un desertus, sastāvdaļās izmantojot dažādus eksotiskos augļus un dārzeņus – mango, marakuju, pitaiju, kumkvati, zilo kartupeli, topinambūru, batāti u.c. 

Jaunieši vēroja  ēdienu gatavošanas procesu, uzmanīgi klausījās pavāru ieteikumus un padomus, kā ari ik palaikam paši piedalījās gatavošanas procesā, parādot mācību stundās un praksē apgūtās prasmes un iemaņas.  

Jaunieši palīdzēja gatavot un pēc tam degustēja 4 pamatēdienus un 2 desertus:

  • Krāsnī ceptu pīles krūtiņu ar batātes-apelsīnu biezeni, mango pitaijas čatniju, sviestā ceptiem mazajiem sparģeļiem un sarkanvīna mērci
  • Ar kastaņiem pildītu vistas balontīni, karamelizētus kumvatus, zilā kartupeļa biezeni, čipsus, mazos dārzenīšus ar ar šitaki sēņu-graudu sinepju mērci
  • Lēni gatavotu stores fileju ar topinambūriem un kaperu-pomelo mērci
  • Ātes fileju, gatavotu krāsnī ar citrusaugļu salsu, garneļu ravioli un citronzāles-marakujas mērci
  • Iebiezinātā piena fondānu ar mango putām
  • Medus poraino biskvītu ar piparmētrās marinētiem ananāsiem un kokosa krēma putām.

Šo meistarklasi vadīja pieredzējis pavārs no Restorānu Servisa skolas - Māris Astičs un viņa asistenti- Tomass Godiņš, Airita Jurcika un Dāvis Meijers.Meistarklasē piedalījās Valmieras tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Smiltenes tehnikuma jaunie pavāri, konditori un skolotāji.

Foto no meistarklases pieejami šeit

Jūnijs 2018
P O T C P S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Meistaklase Valmieras tehnikumā 6Valmieras tehnikumā notikusi Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētā praktiskā meistarklase jauniešiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros apgūst pavāra un konditora profesiju.

Meistarklasē varēja  uzzināt, kā gatavot pamatēdienus un desertus, sastāvdaļās izmantojot dažādus eksotiskos augļus un dārzeņus – mango, marakuju, pitaiju, kumkvati, zilo kartupeli, topinambūru, batāti u.c. 

Jaunieši vēroja  ēdienu gatavošanas procesu, uzmanīgi klausījās pavāru ieteikumus un padomus, kā ari ik palaikam paši piedalījās gatavošanas procesā, parādot mācību stundās un praksē apgūtās prasmes un iemaņas.  

Jaunieši palīdzēja gatavot un pēc tam degustēja 4 pamatēdienus un 2 desertus:

  • Krāsnī ceptu pīles krūtiņu ar batātes-apelsīnu biezeni, mango pitaijas čatniju, sviestā ceptiem mazajiem sparģeļiem un sarkanvīna mērci
  • Ar kastaņiem pildītu vistas balontīni, karamelizētus kumvatus, zilā kartupeļa biezeni, čipsus, mazos dārzenīšus ar ar šitaki sēņu-graudu sinepju mērci
  • Lēni gatavotu stores fileju ar topinambūriem un kaperu-pomelo mērci
  • Ātes fileju, gatavotu krāsnī ar citrusaugļu salsu, garneļu ravioli un citronzāles-marakujas mērci
  • Iebiezinātā piena fondānu ar mango putām
  • Medus poraino biskvītu ar piparmētrās marinētiem ananāsiem un kokosa krēma putām.

Šo meistarklasi vadīja pieredzējis pavārs no Restorānu Servisa skolas - Māris Astičs un viņa asistenti- Tomass Godiņš, Airita Jurcika un Dāvis Meijers.Meistarklasē piedalījās Valmieras tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Smiltenes tehnikuma jaunie pavāri, konditori un skolotāji.

Foto no meistarklases pieejami šeit

Motorzāģa operators
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
Galdnieks vai galdnieka palīgs
Pavārs vai pavāra palīgs
Mašīnbūves tehniķis
Grāmatvedis
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Būvizstrādājumu galdnieks
Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Konditors
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
Loģistikas darbinieks
Meža mašīnu operators
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Tekstiliju ražošanas speciālists

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Jūnijs 2018
P O T C P S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Mūsu draugi

valmieras logo VG logo color verticallogo food unionPicture3 sieraklubs  pavaru klubs   Attēls1ValproLogo transparent ViA PNG Valmieras attīstības aģentūra valmiera

Noderīgi

Izm logologo visc VIAA logo1harta  fondi 

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*