IMG 9813 MediumValmieras tehnikuma izglītojamajiem, kuri Jauniešu garantijas projekta ietvaros apgūst pavāra profesiju, 2017.gada 15.jūnijā bija iespēja piedalīties un darboties meistarklasē „Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi”. Šīs meistarklases laikā jaunieši mācījās garšīgi pagatavot visiem zināmās jūras veltes, kā arī uzzināja, kā sagatavot pasniegšanai ekskluzīvos jūras produktus, piemēram, jūras ķemmītes, austeres, zobenzivi, jūras velnu u.c.

Meistarklasi vadīja pieredzējuši nozares profesionāļi – restorāna „Ferma” šefpavārs un Restorānu servisa skolas vadītājs Māris Astičs, restorāna "Ferma" pavārs Dmitrijs Redenka un restorāna „Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš. Apmācību mērķis ir parādīt jauniešiem dažādu jūras produktu gatavošanas noslēpumus un motivēt viņus gan mācībām, gan darbam izvēlētajā profesijā.

Liela interese jauniešu vidū ir tad, kad ar savām profesionālajām zināšanām dalās pavāri, kas savas karjeras laikā ir guvuši ievērojamus sasniegumus. Šādas meistarklases ļauj jauniešiem individuāli pajautāt neskaidros jautājumus un saprast, kādas zināšanas un prasmes ir nepieciešamas, strādājot pavāra profesijā. Kā atzīst Māris Astičs: “Pavāra profesijā neviens nekad nav iemācījies visu uzreiz, tāpēc jātur acis un ausis vaļā, lai uzzinātu ko jaunu un sevi pilnveidotu. Šī profesija nav viegla, bet tā vienmēr ir interesanta, neparedzama un radošuma pilna”.

Meistarklases laikā jauniešiem pašiem bija jāmācās tīrīt un sagatavot pasniegšanai austeres, tunča tartaru, laša fileju, garneles, jūras ķemmītes u.c. ēdienus. Visa mācību procesa laikā bija jādarbojas komandā gan ar saviem skolas biedriem, gan topošajiem pavāriem no Smiltenes tehnikuma un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienības.

Meistarklase tika rīkota sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru un finansēta no Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros”, vienošanos Nr.7.2.1.2./15/I/001.

Oktobris 2017
P O T C P S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

IMG 9813 MediumValmieras tehnikuma izglītojamajiem, kuri Jauniešu garantijas projekta ietvaros apgūst pavāra profesiju, 2017.gada 15.jūnijā bija iespēja piedalīties un darboties meistarklasē „Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi”. Šīs meistarklases laikā jaunieši mācījās garšīgi pagatavot visiem zināmās jūras veltes, kā arī uzzināja, kā sagatavot pasniegšanai ekskluzīvos jūras produktus, piemēram, jūras ķemmītes, austeres, zobenzivi, jūras velnu u.c.

Meistarklasi vadīja pieredzējuši nozares profesionāļi – restorāna „Ferma” šefpavārs un Restorānu servisa skolas vadītājs Māris Astičs, restorāna "Ferma" pavārs Dmitrijs Redenka un restorāna „Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš. Apmācību mērķis ir parādīt jauniešiem dažādu jūras produktu gatavošanas noslēpumus un motivēt viņus gan mācībām, gan darbam izvēlētajā profesijā.

Liela interese jauniešu vidū ir tad, kad ar savām profesionālajām zināšanām dalās pavāri, kas savas karjeras laikā ir guvuši ievērojamus sasniegumus. Šādas meistarklases ļauj jauniešiem individuāli pajautāt neskaidros jautājumus un saprast, kādas zināšanas un prasmes ir nepieciešamas, strādājot pavāra profesijā. Kā atzīst Māris Astičs: “Pavāra profesijā neviens nekad nav iemācījies visu uzreiz, tāpēc jātur acis un ausis vaļā, lai uzzinātu ko jaunu un sevi pilnveidotu. Šī profesija nav viegla, bet tā vienmēr ir interesanta, neparedzama un radošuma pilna”.

Meistarklases laikā jauniešiem pašiem bija jāmācās tīrīt un sagatavot pasniegšanai austeres, tunča tartaru, laša fileju, garneles, jūras ķemmītes u.c. ēdienus. Visa mācību procesa laikā bija jādarbojas komandā gan ar saviem skolas biedriem, gan topošajiem pavāriem no Smiltenes tehnikuma un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienības.

Meistarklase tika rīkota sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru un finansēta no Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros”, vienošanos Nr.7.2.1.2./15/I/001.

Tekstiliju ražošanas speciālists
Grāmatvedis
Meža mašīnu operators
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
Pavārs vai pavāra palīgs
Loģistikas darbinieks
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Konditors
Būvizstrādājumu galdnieks
Galdnieks vai galdnieka palīgs
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
Mašīnbūves tehniķis
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Motorzāģa operators

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Oktobris 2017
P O T C P S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Mūsu draugi

valmieras logo Valmieras stikla šķiedra logologo food unionPicture3      Attēls1ValproLogo transparent

Noderīgi

Izm logologo visc VIAA logo1harta  fondi 

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*