fbpx

Meistara diena Valmieras tehnikumā 288.oktobrī norisinājās biedrības “Siera klubs” rīkotā Meistara diena, kas organizēta, lai topošie pavari un skolotāji iepazītos ar daudzveidīgo Latvijā ražoto sieru klāstu un uzzinātu, cik plaša ir to pielietojamība ēdienu gatavošanā. 

Meistara dienu vadīja, kā arī savus talantus un prasmes demonstrēja šefpavārs Havjers Garsija, kurš Latvijā ieradies 1992. gadā. Būdams pēc pamatizglītības keramiķis, uzsācis darba gaitas Madonas pusē, bet jau drīz radusies interese un vēlme sevi pierādīt  pavārmākslā. Šobrīd Havjers ir šefpavārs ar divdesmit gadu pieredzi un restorāna īpašnieks. Šefpavārs stāstīja par savu pieredzi latviešu virtuvē un kā to izdevies apvienot ar meksikāņu garšām. Havjers iepazīstināja ar dažādiem čili pipariem un gatavoja ēdienus, kas ir eksotiski un pikanti, piemēram, gruboto ar vīngliemežiem, tako ar Latvijas sieriem un Acteku zupu – pikanta tomātu zupa ar čili. 

Pasākumā uzstājās arī Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šloks, kurš stāstīja par nozares vēsturi, izaicinājumiem un tās attīstību. Jauniešus uzrunāja arī SIA “Siera ražotne” īpašnieks Ilmārs Ceriņš, kurš dalījās ar pieredzi, uzsākot savu biznesu pēc atgriešanās Latvijā. Jauniešiem bija iespēja dzirdēt arī SIA “Trikātas piens” saimnieku Rolandu Putniņu, kurš stāstīja par savu īpašo produktu – BIO BLUE zilā pelējuma sieru. 

Visas Meistara dienas garumā jauniešiem un skolotājiem bija iespēja baudīt dažnedažādus biedrības “Siera klubs” sarūpētos sierus, ko nodrošinājuši biedrības biedri. “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova pasākuma dalībniekiem pastāstīja gan par kluba dibināšanu, par galvenajiem darbības virzieniem, gan par uzņēmumiem, kuri ražo sierus, par plašo sortimentu un minēja interesantus faktus par Latvijas iedzīvotāju spēju lielā daudzumā (apmēram 6,8 kg gadā) patērēt šo vērtīgo pārtikas produktu. 

1. un 3. kursa jaunieši, kuri piedalījās „Meistara dienas” aktivitātēs, ieguva ne tikai vērtīgu informāciju par siera daudzveidību  un to ražojošajiem uzņēmumiem Latvijā, bet ieguva arī jaunas zināšanas, ko noguldīt gastronomiskajā bibliotēkā. Pēc šefpavāra Havjera Garsijas vārdiem: “Gastronomiskā bibliotēka veidojas ikreiz, kad mēs pagaršojam ko tādu, ko iepriekš neesam ēduši. Jo vairāk mēs pagaršojam, jo bagātāka kļūst mūsu bibliotēka un tas ir svarīgākais, ko pavārs var gūt”. 

Paldies biedrībai „Siera klubs” un tās valdes priekšsēdētājai Vandai Davidanovai, kā arī visiem uzņēmumiem, kuri palīdzēja tapt šādai interesantai un ļoti noderīgai meistarklasei. 

Bildes no pasākuma apskatāmas šeit

Oktobris 2019
P O T C P S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Meistara diena Valmieras tehnikumā 288.oktobrī norisinājās biedrības “Siera klubs” rīkotā Meistara diena, kas organizēta, lai topošie pavari un skolotāji iepazītos ar daudzveidīgo Latvijā ražoto sieru klāstu un uzzinātu, cik plaša ir to pielietojamība ēdienu gatavošanā. 

Meistara dienu vadīja, kā arī savus talantus un prasmes demonstrēja šefpavārs Havjers Garsija, kurš Latvijā ieradies 1992. gadā. Būdams pēc pamatizglītības keramiķis, uzsācis darba gaitas Madonas pusē, bet jau drīz radusies interese un vēlme sevi pierādīt  pavārmākslā. Šobrīd Havjers ir šefpavārs ar divdesmit gadu pieredzi un restorāna īpašnieks. Šefpavārs stāstīja par savu pieredzi latviešu virtuvē un kā to izdevies apvienot ar meksikāņu garšām. Havjers iepazīstināja ar dažādiem čili pipariem un gatavoja ēdienus, kas ir eksotiski un pikanti, piemēram, gruboto ar vīngliemežiem, tako ar Latvijas sieriem un Acteku zupu – pikanta tomātu zupa ar čili. 

Pasākumā uzstājās arī Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šloks, kurš stāstīja par nozares vēsturi, izaicinājumiem un tās attīstību. Jauniešus uzrunāja arī SIA “Siera ražotne” īpašnieks Ilmārs Ceriņš, kurš dalījās ar pieredzi, uzsākot savu biznesu pēc atgriešanās Latvijā. Jauniešiem bija iespēja dzirdēt arī SIA “Trikātas piens” saimnieku Rolandu Putniņu, kurš stāstīja par savu īpašo produktu – BIO BLUE zilā pelējuma sieru. 

Visas Meistara dienas garumā jauniešiem un skolotājiem bija iespēja baudīt dažnedažādus biedrības “Siera klubs” sarūpētos sierus, ko nodrošinājuši biedrības biedri. “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova pasākuma dalībniekiem pastāstīja gan par kluba dibināšanu, par galvenajiem darbības virzieniem, gan par uzņēmumiem, kuri ražo sierus, par plašo sortimentu un minēja interesantus faktus par Latvijas iedzīvotāju spēju lielā daudzumā (apmēram 6,8 kg gadā) patērēt šo vērtīgo pārtikas produktu. 

1. un 3. kursa jaunieši, kuri piedalījās „Meistara dienas” aktivitātēs, ieguva ne tikai vērtīgu informāciju par siera daudzveidību  un to ražojošajiem uzņēmumiem Latvijā, bet ieguva arī jaunas zināšanas, ko noguldīt gastronomiskajā bibliotēkā. Pēc šefpavāra Havjera Garsijas vārdiem: “Gastronomiskā bibliotēka veidojas ikreiz, kad mēs pagaršojam ko tādu, ko iepriekš neesam ēduši. Jo vairāk mēs pagaršojam, jo bagātāka kļūst mūsu bibliotēka un tas ir svarīgākais, ko pavārs var gūt”. 

Paldies biedrībai „Siera klubs” un tās valdes priekšsēdētājai Vandai Davidanovai, kā arī visiem uzņēmumiem, kuri palīdzēja tapt šādai interesantai un ļoti noderīgai meistarklasei. 

Bildes no pasākuma apskatāmas šeit

UGUNSDROŠĪBA 160 stundas
UGUNSDROŠĪBA 20 stundas

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Oktobris 2019
P O T C P S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Mūsu draugi

valmieras logoVG logo color verticallogo food unionLVRAsieraklubspavaru klubsAttēls1ValproLogo transparentViA PNGValmieras attīstības aģentūraValmiera wordmark RGB tumss3

Noderīgi

Izm logologo viscVIAA logo1hartafondi

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*