fbpx

Valmieras tehnikums uz steiku kluba meistarklasi 14Valmieras tehnikuma topošajiem pavāriem ir bijusi iespēja viesoties Latvijas steiku klubā, kur jauniešiem izstāstīja vērša gaļas stāstu. Nodarbību mērķis bija iepazīstināt audzēkņus ar Latvijā audzētu liellopa gaļu, kas tiek audzēta, nogatavināta, pagatavota un grilēta pēc Amerikas steika tradīcijām.

Jauniešus sagaidija biedrības „Latvijas Steiku Klubs”  prezidents Jānis Ločmelis ar sievu Aismu. Steiku nodarbība sākās pie grila, kur gaļas baudītājus iepazīstināja ar teoriju par liellopa gaļas dažādajiem gabaliem, katra gabala īpašībām, pagatavošanas metodēm, marinādi, cepšanas ilgumu un īpatnībām. Marinādē sagatavotie steiku gabali grupas acu priekša tika izcepti un sniegti degustācijai.

Nodarbības laikā jaunieši sekoja līdzi gaļas pagatavošanai un uzdeva jautājumus, par gatra gabala īpašībām, kā arī par vēršu audzēšanu un kaušanu. Jauniešiem bija iespēja uzzināt arī par dažādiem kurioziem gadījumiem saimniecības darbības laikā. 

Saimniecības un biedrības vadītājs Jānis Ločmelis ir izglītojies Amerikā. Viņš nodarbojas ar liellopu audzēšanu un steiku gatavošanu. Jānis Ločmelis vadīja iedvesmojošu lekciju, tajā skaitā, daloties par ārvalstu pieredzes nozīmību un sniegtajām iespējām savu ideju realizēšanā.

Pasākums noticis Erasmus+ projekta "Zināšanu apmaiņa un prakse" Nr. 2018-1-LV01-KA116-046910 ietvaros.

Foto no pasākuma apskatāmi šeit

Maijs 2019
P O T C P S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Valmieras tehnikums uz steiku kluba meistarklasi 14Valmieras tehnikuma topošajiem pavāriem ir bijusi iespēja viesoties Latvijas steiku klubā, kur jauniešiem izstāstīja vērša gaļas stāstu. Nodarbību mērķis bija iepazīstināt audzēkņus ar Latvijā audzētu liellopa gaļu, kas tiek audzēta, nogatavināta, pagatavota un grilēta pēc Amerikas steika tradīcijām.

Jauniešus sagaidija biedrības „Latvijas Steiku Klubs”  prezidents Jānis Ločmelis ar sievu Aismu. Steiku nodarbība sākās pie grila, kur gaļas baudītājus iepazīstināja ar teoriju par liellopa gaļas dažādajiem gabaliem, katra gabala īpašībām, pagatavošanas metodēm, marinādi, cepšanas ilgumu un īpatnībām. Marinādē sagatavotie steiku gabali grupas acu priekša tika izcepti un sniegti degustācijai.

Nodarbības laikā jaunieši sekoja līdzi gaļas pagatavošanai un uzdeva jautājumus, par gatra gabala īpašībām, kā arī par vēršu audzēšanu un kaušanu. Jauniešiem bija iespēja uzzināt arī par dažādiem kurioziem gadījumiem saimniecības darbības laikā. 

Saimniecības un biedrības vadītājs Jānis Ločmelis ir izglītojies Amerikā. Viņš nodarbojas ar liellopu audzēšanu un steiku gatavošanu. Jānis Ločmelis vadīja iedvesmojošu lekciju, tajā skaitā, daloties par ārvalstu pieredzes nozīmību un sniegtajām iespējām savu ideju realizēšanā.

Pasākums noticis Erasmus+ projekta "Zināšanu apmaiņa un prakse" Nr. 2018-1-LV01-KA116-046910 ietvaros.

Foto no pasākuma apskatāmi šeit

Galdnieks vai galdnieka palīgs
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
Tekstiliju ražošanas speciālists
Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Pavārs vai pavāra palīgs
Mašīnbūves tehniķis
Loģistikas darbinieks
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Meža mašīnu operators
Konditors
Grāmatvedis
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
Motorzāģa operators
Būvizstrādājumu galdnieks

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Maijs 2019
P O T C P S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mūsu draugi

valmieras logoVG logo color verticallogo food unionLVRAsieraklubspavaru klubsAttēls1ValproLogo transparentViA PNGValmieras attīstības aģentūraValmiera wordmark RGB tumss3

Noderīgi

Izm logologo viscVIAA logo1hartafondi

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*