Itālijas pavāra meistarklase 14Novembrī “Itāļu kulinārijas nedēļas” ietvaros Valmieras tehnikumā viesojās delegācija no Ansel Keys institūta Itālijā. Meistarklasi vadīja Vidusjūras diētas eksperts, profesors Michele Giaquinto. Kopā ar topošajiem ēdināšanas speciālistiem no tehnikuma pavārs pagatavoja septiņus itāļu ēdienus, atklājot dažādus kulināros noslēpumus, tostarp – kā pagatavot gaisīgu tiramisu un kāda ir klasiskas picas mīklas recepte.

Michele Giaquinto norāda: “Vidusjūras diēta ir veselīga uztura koncepcija, tās dzīvesveids – ēst pēc iespējas dabiskāk. Būtisks princips ir ēdiena gatavošanā izmantoto produktu kvalitātē un sezonalitāte. Vidusjūras virtuvē tiek izmantots daudz dārzeņu, taču būtiski, ka tie ir tikai vietējie un tikai to īstajā augšanas sezonā. Vēlams izmantot ekoloģiski audzētus pārtikas produktus. Tādējādi maltītei tiek nodrošināta visaugstākā uzturvērtība un labākā garša,” uzsver pavārs.

Vidusjūras uztura piramīdas pamatā ir graudaugi un olīveļļa. Tauku daudzums ir salīdzinoši liels, taču tas balstās uz olīveļļu, nevis dzīvnieku taukiem. Tajā ir mononepiesātinātās taukskābes, kuras, atšķirībā no piesātinātiem dzīvnieku izcelsmes taukiem, samazina holesterīna līmeni. Uztura piramīdas augšpusē, tātad ikdienas maltītēs vismazāko daļu ieņem saldumi un sarkanā gaļa. Savukārt zivis un mājputnu gaļa tiek lietota vismaz divas reizes nedēļā.“Svarīga ir ne tikai ēdiena gatavošana, bet attieksme pret maltīti kopumā. Tā tradicionāli tiek ieturēta, nesteidzoties un izbaudot ēdienu,” atgādina Michele Giaquinto.

Pētnieka Ansel Keys vārdā nosauktais institūts atrodas Itālijas dienvidu daļā un specializējas enogastronomijas un viesmīlības jomā. Institūta pasniedzēji vada regulāri meistarklases Argentīnā, Rumānijā, Spānijā, Maurīcijā un Ķīnā. Meistarklase Valmieras tehnikumā rīkota Erasmus+ projekta “Ārvalstu pieredze profesionālai izaugsmei” Nr.2017-1-LV01-KA116-035352 ietvaros sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā.

Foto no meistarklases apskatāmi šeit

Lidzfinanse Erasmus progr logo

Decembris 2018
P O T C P S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Itālijas pavāra meistarklase 14Novembrī “Itāļu kulinārijas nedēļas” ietvaros Valmieras tehnikumā viesojās delegācija no Ansel Keys institūta Itālijā. Meistarklasi vadīja Vidusjūras diētas eksperts, profesors Michele Giaquinto. Kopā ar topošajiem ēdināšanas speciālistiem no tehnikuma pavārs pagatavoja septiņus itāļu ēdienus, atklājot dažādus kulināros noslēpumus, tostarp – kā pagatavot gaisīgu tiramisu un kāda ir klasiskas picas mīklas recepte.

Michele Giaquinto norāda: “Vidusjūras diēta ir veselīga uztura koncepcija, tās dzīvesveids – ēst pēc iespējas dabiskāk. Būtisks princips ir ēdiena gatavošanā izmantoto produktu kvalitātē un sezonalitāte. Vidusjūras virtuvē tiek izmantots daudz dārzeņu, taču būtiski, ka tie ir tikai vietējie un tikai to īstajā augšanas sezonā. Vēlams izmantot ekoloģiski audzētus pārtikas produktus. Tādējādi maltītei tiek nodrošināta visaugstākā uzturvērtība un labākā garša,” uzsver pavārs.

Vidusjūras uztura piramīdas pamatā ir graudaugi un olīveļļa. Tauku daudzums ir salīdzinoši liels, taču tas balstās uz olīveļļu, nevis dzīvnieku taukiem. Tajā ir mononepiesātinātās taukskābes, kuras, atšķirībā no piesātinātiem dzīvnieku izcelsmes taukiem, samazina holesterīna līmeni. Uztura piramīdas augšpusē, tātad ikdienas maltītēs vismazāko daļu ieņem saldumi un sarkanā gaļa. Savukārt zivis un mājputnu gaļa tiek lietota vismaz divas reizes nedēļā.“Svarīga ir ne tikai ēdiena gatavošana, bet attieksme pret maltīti kopumā. Tā tradicionāli tiek ieturēta, nesteidzoties un izbaudot ēdienu,” atgādina Michele Giaquinto.

Pētnieka Ansel Keys vārdā nosauktais institūts atrodas Itālijas dienvidu daļā un specializējas enogastronomijas un viesmīlības jomā. Institūta pasniedzēji vada regulāri meistarklases Argentīnā, Rumānijā, Spānijā, Maurīcijā un Ķīnā. Meistarklase Valmieras tehnikumā rīkota Erasmus+ projekta “Ārvalstu pieredze profesionālai izaugsmei” Nr.2017-1-LV01-KA116-035352 ietvaros sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā.

Foto no meistarklases apskatāmi šeit

Lidzfinanse Erasmus progr logo

 

Ziemassvētki VT 2018

Ziemassvētku pasākumi

Piparkuku meistarklase m

Galdnieks vai galdnieka palīgs
Mašīnbūves tehniķis
Būvizstrādājumu galdnieks
Motorzāģa operators
Grāmatvedis
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
Konditors
Loģistikas darbinieks
Tekstiliju ražošanas speciālists
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
Meža mašīnu operators
Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Pavārs vai pavāra palīgs

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Decembris 2018
P O T C P S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Mūsu draugi

valmieras logoVG logo color verticallogo food unionLVRAsieraklubspavaru klubsAttēls1ValproLogo transparentViA PNGValmieras attīstības aģentūraValmiera wordmar

Noderīgi

Izm logologo viscVIAA logo1hartafondi

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*