Valsts svētku nedēļā aizvadīta meistarklase ar septiņu ēdienu gatavošanu un degustēšanu. Visi ēdieni gatavoti no tiem produktiem, ar kuriem varam lepoties Latvijā. Meistarklasi vadīja SIA "Restorānu servisa skola" šefpavāri Māris Astičs, Tomass Godiņš un konditore Airita Jurcika.
Ja jautātu cilvēkiem: „Kāds ir Latvijas nacionālais ēdiens?”, tad bieži cilvēki sauktu tādus produktus un ēdienus, ko mēs visi zinām, bet ikdienā maz izmantojam. Šajā meistarklasē tika gatavoti tādi produkti, kurus mēs gatavojam biežāk, nedaudz atkāpjoties no klasiskajām izvēlēm.
Meistarklases ēdienkarte bija bagātīga:
- Trejādi gatavots lasis ar vasabi krēmu, paipalu olām un marinētiem dārzeņiem;
- Latvijas Dry age liellopa gaļas tartars ar sinepju krēmu un marinētām sēnēm;
- Lēni gatavota zandarta balotīne ar ziedkāpostu biezeni, upes vēžiem un pākšaugiem;
- Krāsnī cepta store ar garšsakņu biezeni, karamelizētiem burkāniem un vēžu mērci;
- Lēni gatavota pīles krūtiņa ar batātēm un fritētu pastinaku
- Deserts „Ābols” ar brūkleņu gēlu
- Rupjmaizes – biezpiena deserts
Kā atzina paši audzēkņi, tad šī ir bijusi lieliska pieredze, kuras laikā uzzināt par ēdienu gatavošanas paņēmieniem. Meistarklases laikā jaunieši ne tikai klausījās, bet arī aktīvi piedalījās ēdienu gatavošanas procesā un uzdeva neskaidros jautājumus meistarklases vadītājiem.
Līdz 11.janvārim foto pieejami šeit