fbpx

RRS meistarklase 4Valsts svētku nedēļā aizvadīta meistarklase ar septiņu ēdienu gatavošanu un degustēšanu. Visi ēdieni gatavoti no tiem produktiem, ar kuriem varam lepoties Latvijā. Meistarklasi vadīja SIA "Restorānu servisa skola" šefpavāri Māris Astičs, Tomass Godiņš un konditore Airita Jurcika.

Ja jautātu cilvēkiem: „Kāds ir Latvijas nacionālais ēdiens?”, tad bieži cilvēki sauktu tādus produktus un ēdienus, ko mēs visi zinām, bet ikdienā maz izmantojam. Šajā meistarklasē tika gatavoti tādi produkti, kurus mēs gatavojam biežāk, nedaudz atkāpjoties no klasiskajām izvēlēm.

Meistarklases ēdienkarte bija bagātīga:

  • Trejādi gatavots lasis ar vasabi krēmu, paipalu olām un marinētiem dārzeņiem;
  • Latvijas Dry age liellopa gaļas tartars ar sinepju krēmu un marinētām sēnēm;
  • Lēni gatavota zandarta balotīne ar ziedkāpostu biezeni, upes vēžiem un pākšaugiem;
  • Krāsnī cepta store ar garšsakņu biezeni, karamelizētiem burkāniem un vēžu mērci;
  • Lēni gatavota pīles krūtiņa ar batātēm un fritētu pastinaku
  • Deserts „Ābols” ar brūkleņu gēlu
  • Rupjmaizes – biezpiena deserts


Kā atzina paši audzēkņi, tad šī ir bijusi lieliska pieredze, kuras laikā uzzināt par ēdienu gatavošanas paņēmieniem. Meistarklases laikā jaunieši ne tikai klausījās, bet arī aktīvi piedalījās ēdienu gatavošanas procesā un uzdeva neskaidros jautājumus meistarklases vadītājiem.

Līdz 11.janvārim foto pieejami šeit

Maijs 2019
P O T C P S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

RRS meistarklase 4Valsts svētku nedēļā aizvadīta meistarklase ar septiņu ēdienu gatavošanu un degustēšanu. Visi ēdieni gatavoti no tiem produktiem, ar kuriem varam lepoties Latvijā. Meistarklasi vadīja SIA "Restorānu servisa skola" šefpavāri Māris Astičs, Tomass Godiņš un konditore Airita Jurcika.

Ja jautātu cilvēkiem: „Kāds ir Latvijas nacionālais ēdiens?”, tad bieži cilvēki sauktu tādus produktus un ēdienus, ko mēs visi zinām, bet ikdienā maz izmantojam. Šajā meistarklasē tika gatavoti tādi produkti, kurus mēs gatavojam biežāk, nedaudz atkāpjoties no klasiskajām izvēlēm.

Meistarklases ēdienkarte bija bagātīga:

  • Trejādi gatavots lasis ar vasabi krēmu, paipalu olām un marinētiem dārzeņiem;
  • Latvijas Dry age liellopa gaļas tartars ar sinepju krēmu un marinētām sēnēm;
  • Lēni gatavota zandarta balotīne ar ziedkāpostu biezeni, upes vēžiem un pākšaugiem;
  • Krāsnī cepta store ar garšsakņu biezeni, karamelizētiem burkāniem un vēžu mērci;
  • Lēni gatavota pīles krūtiņa ar batātēm un fritētu pastinaku
  • Deserts „Ābols” ar brūkleņu gēlu
  • Rupjmaizes – biezpiena deserts


Kā atzina paši audzēkņi, tad šī ir bijusi lieliska pieredze, kuras laikā uzzināt par ēdienu gatavošanas paņēmieniem. Meistarklases laikā jaunieši ne tikai klausījās, bet arī aktīvi piedalījās ēdienu gatavošanas procesā un uzdeva neskaidros jautājumus meistarklases vadītājiem.

Līdz 11.janvārim foto pieejami šeit

Pavārs vai pavāra palīgs
Motorzāģa operators
Mašīnbūves tehniķis
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
Konditors
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Loģistikas darbinieks
Ēdināšanas pakalpojumu speciālists
Galdnieks vai galdnieka palīgs
Grāmatvedis
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Meža mašīnu operators
Būvizstrādājumu galdnieks
Tekstiliju ražošanas speciālists
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Maijs 2019
P O T C P S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mūsu draugi

valmieras logoVG logo color verticallogo food unionLVRAsieraklubspavaru klubsAttēls1ValproLogo transparentViA PNGValmieras attīstības aģentūraValmiera wordmark RGB tumss3

Noderīgi

Izm logologo viscVIAA logo1hartafondi

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*