fbpx

RRS meistarklase 4Valsts svētku nedēļā aizvadīta meistarklase ar septiņu ēdienu gatavošanu un degustēšanu. Visi ēdieni gatavoti no tiem produktiem, ar kuriem varam lepoties Latvijā. Meistarklasi vadīja SIA "Restorānu servisa skola" šefpavāri Māris Astičs, Tomass Godiņš un konditore Airita Jurcika.

Ja jautātu cilvēkiem: „Kāds ir Latvijas nacionālais ēdiens?”, tad bieži cilvēki sauktu tādus produktus un ēdienus, ko mēs visi zinām, bet ikdienā maz izmantojam. Šajā meistarklasē tika gatavoti tādi produkti, kurus mēs gatavojam biežāk, nedaudz atkāpjoties no klasiskajām izvēlēm.

Meistarklases ēdienkarte bija bagātīga:

  • Trejādi gatavots lasis ar vasabi krēmu, paipalu olām un marinētiem dārzeņiem;
  • Latvijas Dry age liellopa gaļas tartars ar sinepju krēmu un marinētām sēnēm;
  • Lēni gatavota zandarta balotīne ar ziedkāpostu biezeni, upes vēžiem un pākšaugiem;
  • Krāsnī cepta store ar garšsakņu biezeni, karamelizētiem burkāniem un vēžu mērci;
  • Lēni gatavota pīles krūtiņa ar batātēm un fritētu pastinaku
  • Deserts „Ābols” ar brūkleņu gēlu
  • Rupjmaizes – biezpiena deserts


Kā atzina paši audzēkņi, tad šī ir bijusi lieliska pieredze, kuras laikā uzzināt par ēdienu gatavošanas paņēmieniem. Meistarklases laikā jaunieši ne tikai klausījās, bet arī aktīvi piedalījās ēdienu gatavošanas procesā un uzdeva neskaidros jautājumus meistarklases vadītājiem.

Līdz 11.janvārim foto pieejami šeit

Februāris 2019
P O T C P S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

RRS meistarklase 4Valsts svētku nedēļā aizvadīta meistarklase ar septiņu ēdienu gatavošanu un degustēšanu. Visi ēdieni gatavoti no tiem produktiem, ar kuriem varam lepoties Latvijā. Meistarklasi vadīja SIA "Restorānu servisa skola" šefpavāri Māris Astičs, Tomass Godiņš un konditore Airita Jurcika.

Ja jautātu cilvēkiem: „Kāds ir Latvijas nacionālais ēdiens?”, tad bieži cilvēki sauktu tādus produktus un ēdienus, ko mēs visi zinām, bet ikdienā maz izmantojam. Šajā meistarklasē tika gatavoti tādi produkti, kurus mēs gatavojam biežāk, nedaudz atkāpjoties no klasiskajām izvēlēm.

Meistarklases ēdienkarte bija bagātīga:

  • Trejādi gatavots lasis ar vasabi krēmu, paipalu olām un marinētiem dārzeņiem;
  • Latvijas Dry age liellopa gaļas tartars ar sinepju krēmu un marinētām sēnēm;
  • Lēni gatavota zandarta balotīne ar ziedkāpostu biezeni, upes vēžiem un pākšaugiem;
  • Krāsnī cepta store ar garšsakņu biezeni, karamelizētiem burkāniem un vēžu mērci;
  • Lēni gatavota pīles krūtiņa ar batātēm un fritētu pastinaku
  • Deserts „Ābols” ar brūkleņu gēlu
  • Rupjmaizes – biezpiena deserts


Kā atzina paši audzēkņi, tad šī ir bijusi lieliska pieredze, kuras laikā uzzināt par ēdienu gatavošanas paņēmieniem. Meistarklases laikā jaunieši ne tikai klausījās, bet arī aktīvi piedalījās ēdienu gatavošanas procesā un uzdeva neskaidros jautājumus meistarklases vadītājiem.

Līdz 11.janvārim foto pieejami šeit

Viesmīlības pakalpojumu speciālists
Būvizstrādājumu galdnieks
Meža mašīnu operators
Pavārs vai pavāra palīgs
Galdnieks vai galdnieka palīgs
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
Motorzāģa operators
Mehatronisku sistēmu tehniķis
Tekstiliju ražošanas speciālists
Loģistikas darbinieks
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
CNC metālapstrādes darbagaldu iestatītājs
Konditors
Grāmatvedis
Ķīmiskās produkcijas ražošanas operators
Mašīnbūves tehniķis
Ēdināšanas pakalpojumu speciālists

 

 

 

 

 

"JAUNIEŠU GARANTIJA"

Februāris 2019
P O T C P S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Mūsu draugi

valmieras logoVG logo color verticallogo food unionLVRAsieraklubspavaru klubsAttēls1ValproLogo transparentViA PNGValmieras attīstības aģentūraValmiera wordmar

Noderīgi

Izm logologo viscVIAA logo1hartafondi

Adrese:
Vadu iela 3, Valmiera, LV 4201

Tel.: +371 64232155
Fakss.: +371 64232156



Uzdodiet savu jautājumu:

Vārds:*
E-pasts:*
Jautājums:*